Esdeveniments relacionats

Cada nit del 7 de desembre, les filades celebren la tradicional Olleta de la Puríssima i reuneixen a les seus socials els membres i bandes de música per a sopar la tradicional Olla Contestana.

L’últim dissabte de juny té lloc la Publicació, on un representant de cada filà pren part en la desfilada. A la nit, totes les comparses celebren la tradicional volteta pel Passeig del Comtat. Aquest acte ja apareix documentat en 1765.

El primer dissabte de juliol té lloc la Presentació de Càrrecs i el Cartell de Festes, al Pati d’Armes del Palau Comtal, on es presenten de forma oficial els capitans i abanderats de les festes.

El tercer divendres de juliol té lloc la presentació de la Revista-Programa de Festes, una de les millors i amb més distincions de tota la Comunitat Valenciana.

L’últim dissabte de juliol té lloc la representació teatral a càrrec de Teló Teatre, agrupació teatral local amb una llarga trajectòria artística.

Al llarg de juliol, els dissabtes a la nit les filades que així ho desitgen desfilen amb les respectives bandes de música pel Passeig del Comtat i omplin el poble de música i festa.

 

^