Programa d'actes Moros i Cristians de Cocentaina

Al llarg de la primera setmana d’agost, la música agafa una importància destacada, de manera que se celebren al pati d’armes del Palau Comtal tres concerts de música festera de gran qualita a càrrec de la colla de tabals i dolçaines Mal Passet, de la banda de l’Ateneu Musical de Cocentaina, i de la Unió Musical Contestana.

 

Les Festes s’estructuren seguint una trilogia amb la seua corresponent vespra o Dia de l’Olla. L’esquema és el següent:

 

- Divendres 11 d'agost, vespra de la trilogia:

 

A les 19.00 h les filades i les bandes de música desfilen pel Passeig del Comtat fins al Pla, on s’interpreta l’Himne de Festes, moment en què s’inicien els dies grans de Cocentaina.

 

 

-Dissabte 12 d’agost:

 

*A les 7.00 h comença la Primera Diana a la Plaça de la Vila, un dels actes més emotius.

 

*A les 12.30 h té lloc l’Ambaixada del Contraban i els Maseros, un acte centenari i farcit de sarcasme.

 

*A les 19.00 h comença l’Entrada Cristiana, amb els espectaculars seguicis i esquadres, vestits festers creats a cosa feta per a l’ocasió i nombroses bandes de música.

 

*A les 21.00 h comença l’Entrada Mora, amb els espectaculars seguicis i esquadres, vestits festers creats per a l’ocasió i nombroses bandes de música que interpreten obres musicals de gran qualitat, tant de compositors contestans com d’altres poblacions.

 

 

 

-Diumenge 13 d’agost, dia del Patró Sant Hipòlit:

 

*A les 7.30 h té lloc la Segona Diana, amb els xiquets com a protagonistes.

 

*A les 11.50 h té lloc l’ofrena i la missa major al Patró Sant Hipòlit. Seguidament, la Presentació d’Armes als Capitans i Abanderats, un dels actes exclusius de Cocentaina, a la Plaça de la Vila.

 

*A les 20.00 h té lloc la Processó en honor a Sant Hipòlit Màrtir, on es poden apreciar els vestits festers amb gran detall.

 

 

 

-Dilluns 14 d'agost, últim dia de la trilogia, dia de l’Alardo:

 

*A trenc d’alba, guerrilles al nucli antic del poble.

 

*A les 11.00 h, estafeta Mora i Alardo entre els dos exèrcits.

 

*A les 14.00 h, Ambaixada de les Tomaques entre Bequeteros i Cavalleria Ministerial, acte divertit on les tomaques són les «municions» utilitzades.

 

*A les 18.30 h, estafeta Cristiana i Alardo entre els dos exèrcits.

 

*A les 21.00 h, acció de gràcies al monestir de la Mare de Déu i trasllat a l’església del Salvador de la imatge de Sant Hipòlit.

^